Uva Restaurant

Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.

“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.

Our history

François

After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).

Christian

Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).

Noël

After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.

Our Team

Our wine list

By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.

“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron

CUSTOMER OPINIONS

  • star rating  Un accueil chaleureux et professionnel. Une ambiance très agréable avec une décoration recherchée et variée. Le plaisir des yeux avant le plaisir du goût. Les ravioles de poissons sauce homard... read more

    avatar thumb Verop06
    July 3, 2020

    star rating  Un accueil convivial.
    Un apéro de saison (accras de poisson)
    Une entrée digne des cinéastes (burata des pouilles)
    Un plat de tonnerre (pièce des bœuf à la truffe )
    Et... read more

    avatar thumb mahranem2020
    August 14, 2020

    star rating  Un dîner hors du commun avec de bons produits frais cuisinés par une équipe de qualité présente tout au long du repas. C’est très bien fait, succulent et digne de... read more

    avatar thumb jeanclaudemoulot
    September 13, 2020
  • star rating  La qualité du choix proposé,
    La présentation des assiettes,
    La finesse et l'élégance de la cuisine pleine de saveurs et de goûts ,
    font de ce restaurant un Top dans... read more

    avatar thumb rolandm668
    June 21, 2021

    star rating  Un restaurant authentique, de bons produits FRAIS et DE SAISON ! Un délice pour les papilles avec une équipe souriante et de bons conseils.
    Une cave à vin bien fourni.... read more

    avatar thumb 863mathilded
    September 20, 2020

    star rating  Je vous recommande fortement cet endroit, très beau lieu, très bons plats, et en plus un service au top!

    avatar thumb TLE93
    July 15, 2020

--- How to find us ---

Virtual visit

Info UVA

 

Bonjour,

Le restaurant sera fermé pour congé annuel du 30 mai  au 7 juin au matin et sera ouvert le 7 juin pour le déjeuner.