Uva Restaurant
Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.
“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.
François
After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).
Christian
Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).
Noël
After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.
By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.
“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron
Cuisine excellente et de qualité des entrées aux desserts dans un lieu très agréable personnel sympathique
Accueil chaleureux, car j’arrive sans réservation et la chance d’avoir une table bon suis en solo. Alors un conseil réservez votre table car cette adresse vaut le détour.
Les... read more produits sont gouteux et le visuel des matières bien présentés.
Une belle étape cannoise.
Le personnel est aux petits oignons.
Accueil glacial, pas du tout accueillant des deux serveuses, le patron qui a l’air plus avenant toutefois.
Déçus par les os à moelle à la truffe qui étaient tout... read more juste chauds .. par contre le plat était excellent.
On demande à la serveuse s’il est proposé des vins au verre … il y’a bien une carte qu’on ne nous Amene pas … on fait confiance et nous demandons deux verres de côté du Rhône . A 12 euros le verre nous aimerions qu’on nous présente la bouteille et qu’on sache ce qu’on boit exactement … , celle ci nous dira juste qu’elle a acheté le vin juste à côté …
Bref nous sortons déçus de ce restaurant dont les avis semblaient positifs pour la plupart.
Nous avons payé 115 euros pour 2 entrées / 2 plats et 4 verres de vins. Un peu cher …
Nous ne reviendrons pas
Restaurant recommandé par le propriétaire de notre hôtel.
Belle découverte.
Accras de morue excellente.
Très bons plats de médaillons de lotte aux petits légumes.
Serveuse très sympathique et de bons... read more conseils.
À refaire
C'était très bon. Nos 3 plats étaient excellents. Et le dessert : un rocher chocolat praliné, une merveille
Belle découverte. Les assiettes sont délicates, les mets raffinés, et très belle cave à vin. Service irréprochable.
© 2019 Tous les droits réservés
Site réalisé par Come to Web
redit photo By @eric Dervaux