Uva Restaurant
Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.
“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.
François
After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).
Christian
Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).
Noël
After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.
By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.
“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron
Sortie pour boire un verre et grignoter, on a finalement pris une bouteille et quelques assiettes à partager, les tempura de fleurs de courgettes, une tuerie. Tout était excellent et... read more on a été très bien reçu. Merci pour cette super soiree
Un petit restaurant qui ne pèse pas de mine de l extérieur , cuisine raffinée et beau plateau de desserts
Alors là ! Ça faisait longtemps que je n'avais pas aussi bien mangé ! Une cuisine moderne et bien travaillée et un bon service. J'ai apprécié les petites attentions, par... read more exemple, servir l'Ice Tea dans une petite carafe en verre au lieu de la canette, ce qui fait la différence. Nous reviendrons très certainement.
Ça fait déjà plusieur fois que l on vient et comme à chaque fois un très bon moment que ce soir culinaire , convivialité ainsi que professionnalisme
Je recommande... read more vraiment cette adresse à tous
Une belle adresse avec des gens sympas , un chef cuisinier avec qui on peut discuter facilement , de trés bonnes bouteilles de vin à petits prix et un joli... read more chariot de dessert
Nous ne pouvons que confirmer les autres avis. Excellente cuisine, service très efficace et rapide.
Excellent rapport qualité prix: deux plats et 2 verres de vin pour 50 Euros.
Les... read more ravioles de poisson sont top!
© 2019 Tous les droits réservés
Site réalisé par Come to Web
redit photo By @eric Dervaux