Uva Restaurant
Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.
“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.
François
After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).
Christian
Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).
Noël
After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.
By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.
“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron
Mon rayon de soleil de la journée. La qualité des plats et l’accueil ont été parfait.
Nous recommandons les yeux fermés. Un endroit idéal pour faire de la vitesse.
... read more />
Signé le G et là V
Je vais dire en premier merci à TripAdvisor car sinon je ne serais jamais allée dans cet établissement et en second en grand merci à toutes les personnes qui le... read more représentent car vraiment un grand bravo!!!
Tout était au top …le jeune femme au service qui nous a conseillé un vin et de son professionnalisme..elle aime son travail et ça fait du bien.
Après le repas, les beignets de poissons qui fondent dans la bouche, les ravioles et le poisson sans faute.
Et le dessert très original de se lever pour choisir (quand j’ai lu un avis qui trouvait pas ça normal de ne pas avoir de carte…et bien moi j’ai adoré le côté original et arrêtez d’être négatif!!!!).
Pour une fois ça fait plaisir de payer une addition
Une table à ne pas manquer à Cannes. Les raviolis au poisson et leur sauce au homard sont excellents, le tartare de daurade, les délicieux desserts sont la spécialité de... read more François. Un accueil chaleureux. Une très très belle adresse.
Une atmosphère chaleureuse et soignée, un accueil bienveillant et souriant ( à souligner doublement pour la région....) , et une excellente cuisine généreuse et raffinée. La note sucrée était un... read more pur délice... un vrai bonheur gustatif.
A refaire sans hésiter.
Un délice! N’hésitez pas une minute, une cuisine délicieuse, tous les plats donnent envie et sont excellents! Le service? Rien à redire juste parfait! Bravo! On aimerait plus de resto... read more comme ça à cannes!!!
© 2019 Tous les droits réservés
Site réalisé par Come to Web
redit photo By @eric Dervaux
Bonjour,
Le restaurant sera fermé pour congé annuel du 30 mai au 7 juin au matin et sera ouvert le 7 juin pour le déjeuner.