Uva Restaurant

Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.

“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.

Our history

François

After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).

Christian

Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).

Noël

After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.

Our Team

Our wine list

By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.

“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron

CUSTOMER OPINIONS

  •   Les plats étaient absolument exquis à des prix tout à fait abordables. Les desserts étaient à tomber par terre (surtout le pavlova). Et cerise sur le gâteau, le personnel a... read more

    thumb aloevera01
    7/18/2020

      Un accueil chaleureux et professionnel. Une ambiance très agréable avec une décoration recherchée et variée. Le plaisir des yeux avant le plaisir du goût. Les ravioles de poissons sauce homard... read more

    thumb Verop06
    7/03/2020

      Nous étions entre amis pour passer une bonne soirée à refaire le monde en mangeant et en buvant bien dans une ambiance belle et détendue. L'UVA est le lieu parfait,... read more

    thumb st_phanel682
    1/06/2020
  •   Excellent restaurant qui a répondu à nos exigences.
    Chaque plat est une découverte de saveurs.
    Service parfait.
    Je recommande vivement.

    thumb Grandvoyageur5
    8/05/2020

      Un accueil convivial.
    Un apéro de saison (accras de poisson)
    Une entrée digne des cinéastes (burata des pouilles)
    Un plat de tonnerre (pièce des bœuf à la truffe )
    Et... read more

    thumb mahranem2020
    8/14/2020

      Nous avons découvert ce petit restaurant de qualité ,
    nous avons vite sympathisé avec le chef de cuisine Christian qui nous a préparé des spécialités locales , le sommelier... read more

    thumb Ragnarlothbrok1
    4/03/2020

--- How to find us ---

Virtual visit

Info UVA

Ouverture
Le 9 juin 2021

Malheureusement les restrictions sanitaires actuelles en vigueur et ce jusqu’au 9 Juin , ne nous permettront pas de vous accueillir.
Nous serons ravis de vous recevoir à partir de cette date .
N’hésitez pas à laisser votre réservation.
Nos fermetures hebdomadaires seront: le Samedi midi, le Dimanche et le Lundi midi.