Uva Restaurant

Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.

“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.

Our history

François

After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).

Christian

Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).

Noël

After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.

Our Team

Our wine list

By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.

“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron

CUSTOMER OPINIONS

  •   Une belle surprise de l'entrée au dessert, des produits frais, de qualités et des saveurs exceptionnelles. Cela se ressent dans nos assiettes la cuisine est faite avec amour. Malgré notre... read more

    thumb 06marines
    3/04/2020

      Nous avons aimé la décoration de ce lieu , la nourriture y est trés bonne , ils ont aussi une belle carte de vins avec des domaine peu connue ,... read more

    thumb leguepard7
    7/18/2020

      Nous avons apprécié de pouvoir discuter avec le chef de cuisine Christian qui nous a conseillé de prendre les beignets de courgette et les panisses (pas sur de l écriture... read more

    thumb justineVal
    9/22/2020
  •   De passage sur le bassin : Uva une agréable surprise ! Accueil irréprochable, service de qualité, gastronomie apprécié 😉
    Plus qu’une escale un arrêt !

    thumb 157stephanec
    1/08/2020

      Une équipe très sympa. Une cuisine au top,des produits frais. Cuisson et assaisonnement toujours parfait. L'attente on ne connais pas... merci pour ses bon moments que l'on a passé chez... read more

    thumb Fredchris83
    2/14/2020

      Alors là ! Ça faisait longtemps que je n'avais pas aussi bien mangé ! Une cuisine moderne et bien travaillée et un bon service. J'ai apprécié les petites attentions, par... read more

    thumb sabalii
    6/23/2020

--- How to find us ---

Virtual visit