Uva Restaurant

Our experiences have given us some certainties. Make simplicity and conviviality the motto of our restaurant “UVA“.

“UVA” means grape in Latin languages (Spanish, Italian, Portuguese), this choice is not trivial, it expresses our choice to offer the most beautiful cellar at the best price.

Our history

François

After training as a cook at the Lycée Hôtelier de Nice, I turned to pastry making in some of the most prestigious establishments on the French Riviera. The Belles rives (06 Juan les Pins), the Château-Eza (06 Eze village), the Louis XV (Monaco), Le Baoli (06 Cannes), then my desire to travel brought me to Moscow (to the Sheraton Palace) and in Shanghai (at Shangri-la).

Christian

Trained as a cook at the Lycée hôtelier de Nice, wishing to work in a brigade, I joined the Martinez with Mr. Willer. I then applied myself to discover different cuisines. La Bonne étape (04 Château-Arnoux), l’auberge des Templiers (45 les Bézards), the Louis XV (Monaco), Les Muscadins (06 Mougins).

Noël

After having run the hotel restaurant Les Muscadins in Mougins village for 9 years, I settled in the old town of Cannes by creating Le restaurant Mantel in 2002, after the acquisition of the neighboring restaurant in 2015, we renamed the establishment in “Table 22 by Noël Mantel”.

Our Team

Our wine list

By creating UVA, we wanted to bring together everything that we like, everything that attracts us to a restaurant. UVA means grape in Italian, Spanish, Portuguese.
This name is not trivial, it relates our desire to offer a very wide choice of wines at the best price.
Our wine list aims to make affordable great wines but also to highlight small productions, from wine growers to confidential productions.
Our menu is evolving, lively, most of our references are only available in small quantities.
Some of our wines are also available to take away.

“Wine comforts the sad, rejuvenates the old, inspires the young and relieves the depressed from the weight of their worries.”
Lord Byron

CUSTOMER OPINIONS

  •   Bon petit restaurant de l'entrée au désert, service rapide et raffiné , bon vin à la carte. Nous avons mangé un très bon risoto et un bon turbo fait maison.... read more

    thumb cordeiroae
    9/21/2020

      Accueil décontracté et sympathique, je recommande les raviolis de poissons sauce homardine, ambiance cosy

    thumb Voyageur26600
    1/29/2020

      Nous sommes tombés sur ce petit restaurant par hasard à la décoration atypique et à la carte visiblement inspirée de la gastronomie italienne. Nous avons été très bien accueillis, personnel... read more

    thumb ClaireDld
    7/26/2021
  •   Même si ce qu'il y à dans l'assiette reste très bon, les prix sont bien trop élevés. Une des serveuse est clairement antipathique et réponds sèchement aux demandes des clients,... read more

    thumb Tyshadaisyll
    11/19/2019

      De très bons plats avec une présentation original, le personnel paraît froid au premier abord mais très sympa au final et une très belle décoration
    Je recommande vraiment mérite... read more

    thumb L8713QVsarahm
    10/11/2020

      De l’entrée au dessert tout était magnifique
    Les plats sont à tomber !!!
    Mention pour les ravioles au homard
    Et les gnocchis à la truffes Tuerie!!!
    Dessert... read more

    thumb Luti84
    9/17/2020

--- How to find us ---

Virtual visit

Info UVA

Ouverture
Le 9 juin 2021

 
Bonjour ,
Nouve